• slide

Domotica – huisautomatisering

Slimme oplossingen voor in en rondom het huis

Voor uw huis is veel slimme technologie op de markt. Met domotica kunt u uw huis slim maken. Schakel met uw smartphone of tablet alle verlichting in huis aan of uit. Zet de thermostaat thuis vanaf uw werk alvast aan of krijg een melding op uw smartphone als u een raam open hebt laten staan. 

Wat betekent domotica nu eigenlijk?

Domotica, ook wel huisautomatisering  genoemd, betekent letterlijk: ‘De integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.’ De term domotica wordt voornamelijk gebruikt voor slimme technologie in en rondom uw huis. Domotica omvat dus alle technologische middelen die het wooncomfort in en rondom het huis verbeteren. 

Wat kan domotica voor mij betekenen?

Met domotica investeert u in gemak, plezier en comfort. U kunt met uw smartphone of tablet veel apparaten in uw huis op afstand bedienen. Maar u kunt ook kranen automatisch openen wanneer u uw handen eronder houdt. Of een camera plaatsen, die automatisch inschakelt bij het openen van bijvoorbeeld de voordeur. Natuurlijk zijn dit slechts enkele voorbeelden van domotica en is er nog veel meer mogelijk. We vertellen u daar graag meer over. 

Kosten besparen

Een huisautomatiseringssysteem levert niet alleen comfort en veiligheid, u kunt er ook geld mee besparen. Denk aan lagere energiekosten. Een slimme thermostaat verbruikt minder gas en in sommige gevallen krijgt u zelfs korting op uw verzekeringspremie na installatie van een brand- of inbraakalarm. Kijk niet alleen naar aanschafkosten, maar ook naar mogelijke besparingen  en naar het vergroten van woongenot en leefplezier.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer weten over domotica of wilt u graag advies van KwieK ID?  Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan. 

Maak direct een afspraak